Radyatör ve Motor Soğutması

Radyatör ve Motor Soğutması

Yolun kenarına çekmiş, kaputunu kaldırdığında motorundan dumanlar gelen sürücü siz olmayın.

Araçlarınızın hararet yapmasının kaynağı birçok sebep olabilir, aracınız motorundaki ısı 1000 ° C civarına çıkar, bu ısıları su ile soğutan bir sistem hayal edin. Eğer aracınızın motorunun normalden fazla sıcak olduğunu düşünüyorsanız veya çok kısa sürede ısındığını düşünüyorsanız, muhtemelen Selimler’e gelmeniz aracınız için en iyi olacaktır.

Düzgün çalışmayan soğutma sistemi yüzünden, motorunuz ürettiği ısı yine motorunuzun arıza vermesine sebep olacaktır. Alüminyum pistonlar eğilebilir, kapak contası zarar görebilir, motor arızası oluşur. Tüm bu arızalar büyük faturalar olarak dönecektir.

Büyük faturalar ödemek yerine aracınızın radyatör ve motor soğutma sistemini ücretsiz kontrol ettirerek bir adım öne geçin. Daha verimli ve güvenli yol Selimler’e uğramanızdan geçiyor. Sıvı değişimlerinin araç üreticisinin değişim periyoduna göre değişimlerini gerçekleştiriyor, özel cihazlarımız ile radyatör sıvısının kalitesini ölçüyoruz.

En yakın Selimler’e uğramanızı bekliyoruz.

Selimler’e Güvenin

Sizin için kurulduğumuz günden beri, işçilik hizmetini gerçekleştirmeden önce fiyat ve potansiyel oluşabilecek fiyatlardan sizi haberdar ediyoruz. Bu bize oluşan güveninizin temel faktörüdür. Bekleme salonumuzdan aracınızın tamirat aşamasını gözlemsel olarak inceleyebilirsiniz. 1947’den beri güveninizi, itimatınızı kazanmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 10.000’lerce aracın yağ değişimi, fren bakımı v.s. yaptık, Selimler’de aracınızın muayenesinden tutun, komple boyanma işine kadar tüm hizmetleri alabilirsiniz.

Radyatör suyu boşaltılması veya yeniden doldurulması, radyatör değişimi veya şişlenmesi, su pompası değişimi veya diğer motor soğutma sistemi arızalarının çözümü işlemleri Selimler kalitesiyle gerçekleştiriyoruz.

Motor Soğutma ve Radyatör – bilmek istediğinizden daha fazlası

Düzgün çalışan soğutma sistemi, motorun içerisinde antifrizli soğutma sıvısının dolaşmasını ve oluşan ısının motordan uzaklaştırılmasını gerçekleştirir. Böylelikle aracınız yüksek ısıdan ve hararetten korunmuş olur.

Aracınızda beş önemli soğutma sistemi donatısı mevcuttur;

Radyatör – üzerinde kanatçıklar bulunan bir su borusu dizimi olarak düşünebiliriz, bu kanatçıklar ısı taşımada çok iyi olduklarından üzerinden geçen hava akışı sayesinde borulardan ısının atılmasını sağlarlar.

Radyatör Kapağı – bulunduğu yer radyatörün üzerindedir, çoğu araçta radyatör sıvısı buradan eklenir. Bu kapağın üzerindeki conta ve yay sayesinde belirli basınçlara gelen soğutma sıvısı patlama olasılığına karşı sistemin basıncını sürekli dış ortam ile eşitler.

Radyatör Boruları – soğutma sıvısının motorda dolaşıp radyatöre geri ulaşmasını sağlayan yüksek ısı ve vibrasyona dayanan bu borular bağlantı yerlerinden sürekli kontrol edilmelidir.

Termostat – motor sıcaklığının sürekli sabit bir seviyede tutmak için radyatörden gelen suyun motor içine ulaşmasını veya ulaşmamasını sağlar.

Su Pompası – sistemin kalbidir, tüm sıvıyı motor bloğuna pompalayan ve gücünü kayıştan alan mekanik parçadır.

Selimler Uzmanına Sorun

Radyatör ve Motor Soğutma Sistemi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

S: Hangi periyodlarda radyatör sıvısını değiştirmeliyim?

C: Diğer birçok işlem gibi radyatör sıvınızda araç üreticinizin uygun gördüğü aralıklarda değişmeniz gerekmektedir.

S:  Radyatör fanı sanki biraz fazla çalışıyor, aracımda bir problem olabilir mi?

C: Hayır, radyatör fanı elektronik kontrol ünitesi tarafından aktif hale getirilir, klimanızın açık olmasıda çalışmasına sebep olan bir faktördür.

S: Radyatör sıvısı değişimini erken yapmamdan dolayı sistem zarar görebilir mi?

C: Daha erken değişim herzaman radyatörünüz için en iyisidir.

S: Çok aşırı sıcaklarda klimayı açmak doğru mu?

C: Hayır. Klima motorunuza ekstra bir yük getirse bile aracınız klimanızı her şartta çalıştıracak şekilde tasarlanmıştır.

S: Radyatör soğutma sıvısının azaltığını nasıl anlayacağım?

C: Soğutma suyu yedek deposu kaputunuzun altında, cam temizleme suyu gibi bir depoya sahiptir. Üzerinde max-min çizgileri mevcuttur bu çizgilerin arasında olduğu sürece su eklemenize gerek yoktur.

Back to Top